מתכונים

אתרים:
מאקו מתכונים
וואלה אוכל מתכונים
אסם מתכונים
מתכונים בסטטוסים מתכונים:
שוקי אווז בתנור
תיאור:
המאכל המקורי עשוי משוקי אווז, אלא שהן עתירות שומן וגם לא קל להשיג אותן. שוקי מולארד אפשר למצוא ברוב רשתות השיווק.
המתכון מתוך  מוסף האוכל של עיתון 'לאשה' 

חומרים (4 מנות)
4 שוקי מולארד
מרגרינה או חמאה לשימון התבנית
לתחמיץ:
1 כוס יין אדום יבש
2 כפות דבש
6 שיני שום קלופות וכתושות
1/2 כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה












  1. שוטפים ומייבשים את השוקיים. מערבבים את כל מצרכי התחמיץ ושורים בהם את השוקיים למשך לילה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות צלזיוס) ומשמנים תבנית אפייה במרגרינה.
  3. מוציאם את השוקיים מהתחמיץ ואופים 15 דקות. הופכים את השוקיים ואופים עוד 15 דקות.
  4. יוצקים את התחמיץ לתבנית ומוסיפים חצי כוס מים. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, מנמיכים את חום התנור לבינוני (150 מעלות) ואופים שעה אחת. מגישים חם.
    הערות: אפשר להוסיף לתחמיץ 2 כפות רוטב סויה (רצוי "טמרי"). לפני כיסוי התבנית, אפשר לשים בה תפוחי אדמה קטנים, חצויים שייאפו עם השוקיים.  אתם מוזמנים ליכתוב בתגובות

אטריות אורז עם אפונה ברוטב צ'ילי מתוק / איילת בן-יוסף
רוטב צ'ילי מתוק הוא המצאה חביבה ביותר - וכדאי שיהיה לכם כזה במזווה בכל מקרה.

מצרכים לפנקייק בסיסי


  • 1/4 1 כוסות קמח
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות שמן

פנקייק בסיסי - אופן ההכנה

1. מנפים את המצרכים היבשים, מוסיפים את החלב, הביצה והשמן. 

2. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה 

3. יוצקים בעזרת תרוד למחבת פנקייק חמה. מחכים קצת עד שהפנקייק נפרד בקלות מהמחבת, הופכים ומוציאים. 
(בהתאם לגודל המחבת והתרוד יש לצקת את הבלילה במהירות על כל שטח המחבת) 

4. הגישו עם סירופ מייפל, שוקולד, ריבה על פי טעמם האישי.

לבצק

  • 500 גרם קמח
  • 2 כפיות של שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • 3-4 כפות של שמן זית
  • 1/3 + 1 כוסות של מים פושרים

לרוטב העגבניות

  • 3 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 5 שיני שום כתושות
  • צרור בזיליקום טרי
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית אורגנו יבש

להרכבה

  • 300 גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים לפיזור על הפיצה
  • תוספות שאוהבים (פטריות, זיתים, גבינה מלוחה וכו')

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים ואת הסוכר. יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים, השמן והמלח, ומתחיילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את 1/3 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים כדור מהבצק ומקמחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ-1/2 שעה.

2. לאחר זמן התפיחה פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח. מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.

3. אופן הכנת הרוטב: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.

4. מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!



השקשוקה של אייל שני

שקשוקה עם טעמים חזקים, בלי תוספות מיותרות. הקפידו על רכיבים טריים וטובים, עקבו אחרי ההוראות ותקבלו את אחת השקשוקות הכי טעימות שאי פעם טעמתם
  • זמן הכנהחצי שעה
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • רמת קושיכל אחד יכול

מרכיבים (2 מנות):

  • 300 גרם עגבניות מכמה שיותר סוגים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 פלפל ירוק חריף טרי פרוס לטבעות
  • 3 שני שום קלופות ופרוסות
  • מלח ים אטלנטי
  • 4 ביצים

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים.

2. חורצים X בתחתית העגבניות וחולטים זמן קצר בכדי שיהיה ניתן לקלפן בקלות.

3. קוצצים את העגבניות הקלופות.

4. מחממים מחבת או סיר נמוך, מוסיפים את שמן הזית.

5. מוסיפים את פרוסות הפלפל עד שעולה ריח של פלפל באוויר.

6. מוסיפים את השום ומיד אחריו את העגבניות הקלופות והקצוצות יחד עם המלח. מבשלים כ-7 דקות.

7. מביאים לרתיחה את רוטב העגבניות ונותנים לו להתבשל על אש גבוהה. רגע לפני שהנוזלים מאיימים לעזוב את הרוטב מוסיפים פנימה 4 ביצים. לא מכסים.

8. השקשוקה מוכנה ברגע שהחלבון מתקרש והחלמון מתקשה על פי טעמכם (נוזלי יותר או פחות).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

סופגניות כמו פעם

יש בהן שמרים והן לא מהירות הכנה, אבל הן הכי טעימות שיש: סופגניות מטוגנות, תפוחות ואווריריות, עם איזה מילוי שרוצים

צילום: חן שוקרון | מתוקים שלי | פורסם 24/11/13 09:48
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • כשרותכשר חלבי
  • רמת קושיבינוני

מרכיבים (25 מנות):

לבצק:

  • 3.5 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים (או 1/2 שקית שמרים טריים)
  • 1 ביצה
  • 50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כפית גרידת לימון דקה (מלימון בינוני אחד)
  • 2 כפות רום או ברנדי
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר

לטיגון:

  • 1 ליטר שמן קנולה

אפשרויות למלית:

  • ריבה
  • נוטלה
  • ריבת חלב
  • ממרח חלבה
  • ממרח אגוזים
  • ממרח לוטוס
  • ממרח לואקר
  • קרם פטיסייר
  • או כל מלית אחרת שאוהבים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר (בשביל הניפוי מספיק להעביר את הקמח דרך מסננת). מוסיפים את המלח ואת הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים גם את השמרים ומערבבים שוב.

2. מחברים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר במהירות נמוכה. מוסיפים את גרידת הלימון, הביצה, רום/ברנדי ואת קוביות החמאה.

3. מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר, עד לקבלת בצק אחיד. לשים היטב במשך כ-8-10 דקות ועד לקבלת בצק רך וגמיש מאוד.

4. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה נקייה משומנת קלות. מגלגלים את הבצק בקערה כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה וחצי-שעתיים.

5. כשהבצק תפוח מעבירים אותו למשטח עבודה נקי ומרדדים לעובי של 2 ס"מ. בעזרת חותכן (או כוס) קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 5 ס"מ. משתדלים לקרוץ צפוף ככל האפשר. אם נותר בצק, מרדדים אותו שוב וקורצים עוד עיגולים עד לשימוש בכל הבצק.

6. מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים 20 דקות.

7. בינתיים בסיר רחב ועמוק מחממים שמן לטמפרטורה של 170 מעלות (או מבצעים מבחן קטן: מכניסים לשמן ידית של כף עץ. כשמופיעות בועיות סביבה, אך השמן לא רוחש ומבעבע בפראות - השמן חם דיו).

8. מעבירים בכל פעם כ-4 כדורי בצק תפוחים לשמן החם. מטגנים מכל צד 2-3 דקות בלבד. על הסופגניות לקבל גוון חום-זהוב אך לא כהה מדי. אם יש מדחום מקפידים שטמפרטורת השמן תישאר קבועה. גם ללא מדחום, יש להגביר ולהנמיך את עוצמת הלהבה בכל פעם שהשמן מתחמם או מתקרר.

9. בעזרת תרווד מוציאים את הסופגניות למגש עם נייר סופג. מצננים.

10. ממלאים את הסופגניות: מעבירים את המלית הרצויה לשק זילוף עם פייה חלקה או משוננת בקוטר של 1 ס"מ.

11. בעזרת סכין יוצרים חור בקודקוד כל סופגנייה עד לחלקה האמצעי. מחדירים את שק הזילוף וממלאים בכמות קטנה של המלית. מזלפים בקודקוד הסופגנייה עוד קצת מהמלית. לפני ההגשה בוזקים מעט אבקת סוכר.

* הסופגניות טובות ככל שהן טריות יותר, ובכל מקרה - רק ביום הכנתן.
בתיאבון!!!!!

רוגלעך פרג

Bookmark and Share
רוגלעך פרג (הגדל)
רוגלעך פרג
בצק שמרים מצוין: רב תכליתי, קצת דביק אבל מחזיק מעמד יפה אפילו אחרי כמה ימים.
 32 רוגלעך | חצי שעה הכנה | שעה וחצי התפחה | חצי שעה אפייה700 גרם (5 כוסות) קמח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
40 גרם (קובייה) שמרים טריים או שקית שמרית
240 מ”ל (1 כוס) חלב פושר
1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה
2 חלמונים
למלית פרג בסיסית: 150 גרם (1 כוס + 2 כפות) פרג טחון
180 מ”ל (3/4 כוס) חלב
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
30 גרם חמאה
2 כפות דבש
1 כף ברנדי
2 כפות עוגיות או ביסקוויטים טחונים
להברשה: 2 חלמונים
2 כפות מים
קורט סוכר
לזיגוג: 1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
מכינים את הבצק: מעבדים ½4 כוסות קמח עם סוכר וחמאה במיקסר עם וו לישה לתערובת של פירורים קטנים. מוסיפים שמרים, חלב, שמנת חמוצה וחלמונים ולשים עוד 7 דקות עד שמתקבל בצק אלסטי, רך ונעים למגע. במידת הצורך מוסיפים עוד קמח (מכסימום 1/2 כוס, עדיף כמה שפחות).
+ מכסים ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח (עדיף לילה במקרר, לקבלת בצק נוח יותר לעבודה).
מכינים את המלית: מביאים לרתיחה בסיר פרג, חלב, סוכר וחמאה. מבשלים 3-2 דקות על להבה נמוכה-בינונית עד שהנוזלים נספגים ומסירים מהכיריים.
+ מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומצננים.
ממלאים ומעצבים: חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב למלבן בגודל 30×40 ס”מ ובעובי 4-3 מ”מ. מורחים את המלית על כל שטח הבצק, חוצים לשני מלבנים וחותכים משולשים בעלי בסיס ברוחב 5 ס”מ בעזרת גלגלת. מגלגלים את המשולשים לרוגלעך מהבסיס לקודקוד. אל תחששו אם המלית נמרחת, זה לא ישפיע על המראה הסופי.
+ מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים, אופים ומזגגים: טורפים 2 חלמונים עם 2 כפות מים וקורט סוכר ומורחים את הרוגלעך בעזרת מכחול עדין (רק על הבצק ולא על המלית).
+ אופים 25-20 דקות עד שהרוגלעך זהובים יפה.
+ בינתיים מביאים לרתיחה את חומרי הזיגוג ומבשלים כ-3 דקות עד שהסוכר נמס.
+ מורחים את המאפים בסירופ החם להברקה. מצננים ומגישים או שומרים בקופסה אטומה.


מאותו הבצק ניתן להכין:

רוגלעך ממולאים בפרג, שוקולד ונוגט:
מוסיפים למלית 50 גרם שוקולד, כף קקאו ו-2 כפות נוגט (להשיג בחנויות אפייה) ומכינים באותו אופן.

סהרונים במלית פרג וגבינה: + מערבבים 250 גרם גבינת “טוב טעם” או ריקוטה עם 1/2 שקית אינסטנט פודינג, חלמון, 50 גרם (1/4 כוס) סוכר, כפית וניל וכפית קליפת לימון מגוררת ואם רוצים גם כף-שתיים צימוקים.
+ מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים על משטח מקומח לעובי 4-3 מ”מ. קורצים עיגולים בקוטר 12 ס”מ, מורחים כפית ממלית הפרג על כל עיגול ומעל מניחים כפית גדושה ממלית הגבינה בחלק העיגול הקרוב אלינו. מגלגלים את עיגול הבצק לגליל, ואת קצוות הגליל מדקקים מעט בעזרת האצבעות ומושכים מעט קדימה ממש כמו בקרואסון. ממשיכים באופן ההכנה כמו של הרוגלעך.

עוגיות שושנים מהודרות

Bookmark and Share
עוגיות שושנים מהודרות (הגדל)
עוגיות שושנים מהודרות
השושנים הללו בשיאן כשהן יוצאות מהתנור. לא מוותרים על הציפוי הלבן, שמשלים את המתיקות.
24 עוגיות | 30 דק’ הכנה | 30 דק’ קירור | 17 דק’ אפייה
לבצק: 
320 גרם (¼2 כוסות) קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 ביצה + 2 חלמונים
120 גרם (1/2 גביע) גבינת קוטג’ או ריקוטה
100 גרם חמאה רכה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז אחד
למלית: 250 גרם קונפיטורת תפוזים (ריבה עם חתיכות פרי)
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
75 גרם חמאה רכה מאוד
75 גרם (3/4 כוס) שקדים טחונים לאבקה
2 כפות גדושות אבקת סוכר
לציפוי:4 כפות אבקת סוכר
1 כף חלבון
כמה טיפות מיץ לימון 
+ מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הבצק: מערבלים את חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית 5 דקות עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים ל-30 דקות במקרר.
מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית  במטרפה.
+ מרדדים את הבצק על משטח עבודה עם נייר אפייה לעלה מלבני בגודל 70X35 ס”מ ועובי 3 מ”מ.
+ מורחים את המלית על פני הבצק ומגלגלים לגלילה ארוכה. פורסים לפרוסות בעובי 1½ ס”מ ומניחים בתבנית, כשהחלק החתוך כלפי מעלה.
+ אופים 17-15 דקות עד להזהבה. מצננים.
מכינים את הציפוי ומצפים: מערבבים אבקת סוכר, חלבון ומיץ לימון לתערובת סמיכה במרקם של שמנת. מוסיפים מעט אבקת סוכר או לימון אם צריך.
+ מצפים את החלק העליון של העוגיות ומגישים מייד או מקררים ושומרים בקופסה אטומה.

וגת שוקולד עם שזיפים, שקדים ואמרטו

Bookmark and Share

עוגת שוקולד עם שזיפים, שקדים ואמרטו (הגדל)
עוגת שוקולד עם שזיפים, שקדים ואמרטו
האמרטו (ליקר שקדים) מחזק את נוכחות השקדים, ויחד הם יוצרים עוגה עסיסית וטעימה במיוחד.
תבנית אינגליש קייק או טבעת בקוטר 20 ס”מ | שעתיים השריה | שעה הכנה100 גרם שזיפים מיובשים קצוצים גס
80 מ”ל (1/3 כוס) אמרטו
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
2 ביצים
140 גרם (2/3 כוס) סוכר
140 גרם (1 כוס) קמח תופח
1/3 כוס שקדים פרוסים
לציפוי:100 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 מ”ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) שמנת מתוקה
1 כף חמאה
מכינים את העוגה: משרים שזיפים באמרטו למשך שעתיים לפחות.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
+ ממיסים שוקולד במיקרו או על ביין מארי ומערבבים למרקם חלק.
+ מערבלים שמנת מתוקה עם ביצים וסוכר במיקסר עם וו גיטרה או עם מטרפה ידנית עד שהתערובת תפוחה והמרקם מתעבה. מוסיפים את השוקולד המומס וקמח ומעבדים לתערובת חלקה.
+ מוסיפים את השזיפים, האמרטו ושקדים ומערבבים שוב. יוצקים לתבנית.
+ אופים 40-35 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
מכינים את הציפוי ומצפים: ממיסים במיקרו שוקולד, שמנת וחמאה למרקם חלק ואחיד. אחרי שהעוגה מצטננת מעט, יוצקים עליה את הציפוי.

מתכון לפרגיות במרינדת עשבי תיבול עם תפוחי אדמה

הדפס
פשוט וטעים
פשוט וטעים צילום: קרן ביטון כהן
עודכן 07:19 08/10/2013
אמיר מרקוביץ'

שף אמיר מרקוביץ' משדרג את הפרגית היומיומית במרינדה איטלקית של שום ועשבי תיבול, ומגיש אותה ביחד עם תוספת מעולה של תפוחי אדמה אפויים - פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים. נהדר לארוחת ערב משפחתית


עוף על חלקיו השונים יכול בקלות להפוך למשעמם. לבשר העוף אין הרבה טעם בפני עצמו, אז כדי להרים אותו בחרתי להשתמש בנתח הפרגית - ירך ושוק עוף ללא עצם, ולהשרות אותו במרינדה מאזור דרום איטליה, שם שמן הזית הינו דומיננטי כמו עשבי התיבול. אפשר להשתמש בעשבי תיבול טריים או מיובשים, להעדפתכם.

ניתן להכין את הפרגית ב-3 דרכים שונות: או על מחבת כמו במתכון המובן בפניכם, או על גריל פחמים, או באפייה, ואז מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 20-25 דקות.

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן בישול כולל: שעה | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל |

מצרכים:
600 גרם פרוסות פרגית


למרינדה:
חצי כוס שמן זית כתית

4 כפות עלי טימין

1 שן שום, כתושה

1 כפית עלי רוזמרין, קצוצים

1 כפית עלי אורגנו קצוים

כף חרדל דיז'ון גרגירים

מלח פלפל שחור גרוס


לתפוחי האדמה:
6 תפוחי אדמה גדולים וקלופים

רבע כוס שמן זית

5-8 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

5-8 גבעולי כוסברה קצוצים

2-4 גבעולי שמיר, קצוצים

1-2 שיני שום, כתושות

מלח ופלפל


אופן הכנה:
  • מערבבים בקערה את כל המצרכים למרינדה, מכניסים את הפרגית לקופסא ושופכים מעל את המרינדה. סוגרים, מנערים מעט ומכניסים למקרר ל-6 שעות לפחות או למשך הלילה.
  • חותכים את תפוחי האדמה לשמיניות.
  • כשעה לפני שמבשלים את הפרגית, מערבבים בקערה את עשבי התיבול עם שמן הזית, השום והתבלינים. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים היטב כך שיעטפו טוב בתערובת.
  • מניחים את תפוחי האדמה עם עשבי התיבול בתבנית אפייה, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לחצי שעה, או עד שתפוחי האדמה התרככו כמעט לחלוטין.
  • לאחר חצי שעה מסירים את נייר האלומיניום (בזהירות, יוצאים הרבה אדים) ואופים עוד כרבע שעה, עד שתפוחי האדמה הזהיבו והתרככו לחלוטין.
  • מכינים את הפרגית: מחממים מחבת פסים, מוציאים את הפרגית מהמרינדה וצולים (בנגלות אם המחבת אינה גדולה) 3-4 דקות מכל צד עד שהפרגית התבשלה לחלוטין.
  • מתבלים במלח ופלפל ומגישים לצד תפוחי האדמה.


כנף צילי
חומרים
5 עלי חסה אדומה, שטופים ומיובשים
5 עלי חסה משי ירוקה, שטופים ומיובשים
5 עלי חסה אדומה ומסולסלת, שטופים ומיובשים
6 כפות שמן זית
4 כפות חומץ יין אדום
שן שום כתושה
מעט מלח
מעט פלפל שחור
1 ג'בטה (או בגט, או לחם לבן)
2 כפות מיונז
1/4 כפית רוטב טבסקו
1 כף חרדל
1 עגבניה חתוכה לעיגולים דקים מאוד
5 זיתים שחורים (רצוי קלמטה) קצוצים דק
10 עלי רוקט טריים, שטופים ומיובשים
1/2 חזה עוף טרי או מופשר
מעט טימין טרי קצוץ
אופן ההכנה
  1. קורעים את עלי החסה לפיסות ושמים בקערה. מוסיפים 4 כפות מהמשמן, את החומץ ואת השום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב
  2. פורסים את הלחם לרוחבו לשתי פרוסות. מערבבים את המיונז עם הטבסקו ומורחים על פרוסה אחת, מניחים עליה את פרוסות העגבניה ומפזרים עליהן את הזיתים הקצוצים. מורחים את החרדל על הפרוסה השנייה ומניחים עליה את הרוקט.
  3. מחממים את שארית השמן במחבת (רצוי פסים). מניחים את חזה העוף על משטח העבודה ופורסים אותו לרוחבו לשתי פרוסות דקות. משטחים קצת את הפרוסות בפטיש בשר, מתבלים במלח ובפלפל ומניחים במחבת עד שהן משחימות מעט. הופכים את הפרוסות, מפזרים עליהן מעט טימין קצוץ ומטגנים עד שישחימו מעט.
  4. מניחים את פרוסות העוף על הזיתים, סוגרים את הכריך ומגישים עם הסלט הירוק. (אפשר להגיש עם חטיפים צ'יפס מוכנים)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה